2015. szeptember 2., szerda

Vándorlók

Én nem féltem a magyarokat, hiszen itt annyi a briliáns elme! Egyik pillanatról a másikra mindenki olyan, de olyan szakértőjévé vált a népességrobbanásnak, a népvándorlásnak, a különböző kultúrák együttélési problémáinak, az uniós és emberi jogoknak, a külpolitikának, belpolitikának, az embercsempészésnek és mindenféle maffiának, hogy alig győzöm tartani a lépést, hogy egy baráti beszélgetés alkalmával tudjak még valami intellektuálisat mondani. De ez hagyján! Ezzel a lendülettel ugyanis mindenki leküzdhetetlen vágyat érzett, hogy feltétlen megossza a gondolatait mindenkivel, még akkor is, ha tulajdonképpen ezelőtt pontosan nem is tudta, hogy Szíria az most Ázsia vagy Afrika, de megkereste a gyerek régi földgömbjén, hogy képben legyen már ő is. Igaz, hogy még ő tényleg nem látott menekültet, mert BAZ megyében lakik, és barnából is csak a szomszéd Ronáldinnyó van meg a fejében, de tutira megismerné őket a tévéből. Egy a lényeg: hol az a buzi, aki hagyná megdögleni a menekülteket, hol meg az a buzi, aki etetné a sok azonosíthatatlan határsértőt, de buzi az mindig van. (minimum a kormány meg a menekültek)

És tényleg, nem lehet kimaradni ebből a népi ügyletből, főleg, ha az ember lánya a Keleti közelében lakik.

Mentem hazafelé a koliba egy barátommal, Dáviddal (aki egyébként már nagyon várta, hogy megemlítsem, és ezzel abszolút hírnevet szerezzen magának). A Népligetnél Budapest-bérletet akartam venni. 
A pénztárnál előttünk állt egy faszi, gondoltam, hogy menekül, mert barna volt a bőre. (tévéből megismertem)

Idegen: Metro tikit tu vienná plíz.
BKK néni: Wász?
Idegen: Metro tikit tu vienná plíz!
BKK néni: Zi vollen náh vííín?
Idegen: No! Tikit tu VI-E-NÁ.
BKK néni: Híír niht können zí bekommen tiket.

Maradjunk annyiban, hogy a mi kis BKK-s pénztárosunkat sem sikerült felkészíteni teljes mértékben a menekülthelyzetre... :D

Na, de akkor én is hozzászólnék. Bár Guci ötlete, én azért tolmácsolnám a nagyközönségnek:
egyetlen kiutat találtunk, mégpedig azt, hogy a Keletiből buszokkal szépen leszállítanánk őket a szerb határra, ahová kitennénk 500 méterenként ilyen táblát párat: 


aztán indulnának hazafelé. Persze valahol a törökök körül tuti rájönnének a turpisságra, aztán gondolnák magukban, hogy az apátok fülét. 

Viccet félretéve, akit érdekel, hogy szerintem ki a buzi, az kérdezzen meg. 

2 megjegyzés:

LIFE UPDATE

Az elmúlt 5 év tömören: összejöttem a szembeszomszéddal, összeházasodtunk, építettünk egy házat, és lett egy gyerekünk, Guszti. Szóval semmi...