2017. március 8., szerda

VIGYÁZAT, MAGÁNVÉLEMÉNY!!! nőnapi elmélkedés

Ha érzékeny vagy mások magánvéleményére, kérlek, hagyd el ezt az oldalt

Hihetetlen, hogy egy ilyen kreált ünnep, mint a nőnap, micsoda indulatokat gerjeszt. Délután a SPAR-ban egy kellemes vitának voltam fültanúja, ami két idegen közt zajlott le a nők egyenjogúságáról. 
Egy szimpatikus úriember a jácintok fölött magában - de azért kellő hangerővel - azon mérgelődött, hogy csesszék meg a nők napjukat, mikor már kb. férfivé avanzsálták magukat a nagy emancipációs törekvésükkel. Ő se kap sört férfinapon. Meghallotta ezt egy emancipált hölgy, és felháborodva harsogta, hogy ő megérdemli a virágot is, meg a szavazójogot is, meg a tiszteletet is, meg még nem tom mit.  

Távol álljon tőlem, hogy igazságot tegyek a nemek közti harcban, tulajdonképpen örülök, hogy vannak még nemek. 

Mindenesetre felzaklatott az eset, azzal a cikkel együtt, amit ma olvastam a feminizmusról - biztos nőnap alkalmából osztották meg.

Mindkét nem részéről érzékelhető egy súlyos probléma, mégpedig ami után minden Loreal reklám végén kiver a víz, "mert megérdemlem". Szerintem meg nem érdemled meg, örüljél, hogy luk van a se fenekeden. 

Senkinek nem jár semmi olyan alapon, hogy ő kemény munkával kimászott az anyja szülőcsatornájából, és megtisztel minket azzal, hogy él. Persze ha valaki kellően a magáévá tette ezt a téveszmét, joggal háborodik fel, ha nincs sör, nincs virág, nincs jog, nincs nőnap, mert azt ő megérdemelte volna. Az ilyen embert mondjuk megajándékozni is nehéz, belegondolni is rossz, hogy a fent említett megérdemlem-nőpajtás akkora hálát érezhet a szívében egy nőnapi virág láttán, mint amekkorát a szavazati joga miatt érez. Ugyanez vonatkozik a nekem-jár-a-sör-meg-a-pihenés-pasikra is. Nem is kell ezt magyarázni, mennyivel boldogabb az, aki hálás tud lenni egy ép végtagjáért vagy egy pohár vízért, mint aki szerint neki jár a kocsi, munka, lakás, klíma, buli, napfény, haverok. 

Másrészt, manapság a legtöbb dolog elmosódott: nézőpont kérdése, szubjektív, de hogy én nő vagyok vagy férfi, az nem nézőpont kérdése, látom, ha lenézek. Ennél fogva bizonyos ösztönök teremtettek belénk: ha férfi vagy, jó esetben védelmeznéd a nődet meg a kölködet, és elkap az ideg, ha valaki piszkálja őket, ezért vagy nagyobb, erősebb meg büdösebb. Ha nő vagy, jó esetben szívesen gondoskodsz a családodról, meghitt otthont teremtenél, de nem annyira a verekedés a te asztalod, ezért vagy kisebb, törékenyebb, meg illatosabb. Én értem, hogy a 21. száradra mindenki kicsit hermafrodita lett, a férfiak is páváskodnak, a nők is melóznak, de nehogymár az legyen a hülye, aki kevéssé hasonlít egy hímnősre.

Azt írja a cikk mély rosszallással, hogy egy felmérés szerint a háztartási munkák nagy részét még mindig a nők végzik. :D Főleg ezek a szerencsétlen magyar nők! Ráadásul a magyar nők keveset háborognak emiatt --> alacsony szinten emancipáltak, ami baj. Hát hagyja már meg nekem a világ, hogy ne legyek hülye azért, mert szívesen kimosom a szaros gatyáját annak a férfinak, akit elviekben szeretek is, meg tisztelek is. 

A cikk szerint az is baj még, hogy sokan természetesnek tekintik, hogy a nő gyereket nevel, és elvégzi a házimunkát. Pedig ez egyáltalán nem természetes, ellenben béke-Nobel-díjnak, és boldoggá avatásnak kéne járni érte.

Összegezve: lányok, tessék örülni a virágnak, meg a szavazati jognak, fiúk, nem visszaélni a nemi szereppel, és akkor boldogság lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

VIGYÁZAT, MAGÁNVÉLEMÉNY!!! nőnapi elmélkedés

Ha érzékeny vagy mások magánvéleményére, kérlek, hagyd el ezt az oldalt Hihetetlen, hogy egy ilyen kreált ünnep, mint a nőnap, micsoda ...