2015. augusztus 31., hétfő

A beköltözés viszontagságai

Minden évben eljön ez az időszak azok számára, akik más városban tanulnak kollégiumban. Össze kell szedni a cuccot, be kell pakolni, koliba behurcolkodni, sorban állni, befizetni, kulcsot kapni, kipakolni. 

Az első években még rendesen csináltam. Júniusban, mikor kiköltöztem, és haza lett hordva a cucc, még szépen mindent eltettem a helyére, szeptemberben pedig hosszú listát írtam, és újra összeszedtem a szükséges dolgokat. Ennek a módszernek az eredménye az lett, hogy első héten a koliban volt nálam szobanövény, villanykörte, imbuszkulcskészlet és olasz zsebszótár, de otthon maradt a bugyi a fogkefe és a pénz. 

Ettől fogva aztán stratégiát váltottam, és a júniusban hazahozott, kacatokkal megrakott műanyag ládákat letakartam egy terítővel, és szeptemberben úgy, ahogy volt, fogtam, beraktam a kocsiba, aztán helló. Nem várt fordulatként minden évben 3 műanyag ládával többet kellett hurcibálni, mert annyi indokolatlan bazár halmozódott fel egy év alatt. 

Idén azonban minden másképp volt. Nekiálltam a ládákban rendet tenni, kiszelektáltam a kacatot. Így aztán 2 és fél ládában elfért a budapesti létemhez szükséges eszközök esszenciája. (taps)

Indulás: 09:07, Helvécia, kis családom + megrakott kocsi
Mikor eszembe jut, hogy nem is ma van a beköltözés: 09:47, Lajosmizse, kis családom + megrakott kocsi

Többet erről nagyon nem is lehet mit mondani, mert a nap további részében kissé beszűkült a kommunikáció köztünk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

VIGYÁZAT, MAGÁNVÉLEMÉNY!!! nőnapi elmélkedés

Ha érzékeny vagy mások magánvéleményére, kérlek, hagyd el ezt az oldalt Hihetetlen, hogy egy ilyen kreált ünnep, mint a nőnap, micsoda ...