2015. október 9., péntek

Visszanyal a fagyi

Falun fizetni a sportért nagyon tré. Értelmezhetetlen, mivel lehet ingyen szaladni, hasogatni, kapálni, emelgetni, csiszolni, sőt felülni is. Külön felfoghatatlan a futógép meg a szobabicikli, nem is magyarázom. E logika mentén nem tekintem valódi sportnak a konditeremben bohóckodást, aerobikot, zumbát, piláteszt, fitneszt és minden hasztalan ugrándozást, amiben nincs labda, nem lehet haladni a térben, és a legfontosabb: nem lehet megrakni mixen. 

De a Pest, az egy külön világ. Itt ki kell gondolni, hogy mit mozogjon az ember, mert lift is van.
A fiúk általában maradnak a hokinál, a lányok meg aerobikoznak. Valószínűleg az izzadt barátnők, tapadós gatyák, zene, buli, tánci miatt, és a ráadás, hogy közben formásodik a fenék. A sportolás netovábbja.

Aszonták, hogy legalább egy alkalmat próbáljak ki, élvezni fogom. Kizárt dolog, abszolúte méltatlan! Maaajd hozzátették, hogy míg ők amúgy másfél órát maradnak, nekem elég lesz egy is, mert még nem voltam soha, és elsőre kicsit fingatós.
Őőő.... Hogy tessék? Hogy engem megfingasson másfél óra lötyögés, mikor tizenegy óra alatt tekertem körbe a Balatont? Engem, aki 2008-ban megnyertem a májusfamászást a szeretet ünnepén? Mikor puszta kézzel eltöröm a legkeményebb almát? (háztartási kekszet egy kézzel) Mikor olyan kemény vagyok, mint a vídia, mint a fagyott kutyaszar, mint a kád széle?
Kikértem magamnak, és felháborodtam, és megegyeztünk, hogy természetesen én is maradok másfél órát.

Húsz perc után éreztem, hogy itt most viccen kívül igen nagy szarban vagyok. Mert én bizony a felet is nehezen fogom kibírni, nemhogy a másfelet. Aztán végignéztem az állományon, legtöbbjük tápos, sápatag városi kislány, de úgy pattognak, mint kecskeszar a deszkán. Az edző csaj... Hát az nem ember! Fél órája ugrál, mellé ordít, mint egy kiképzőtiszt, és még csak ki sem pirosodott a feje, még csak nem is vesz gyakrabban levegőt. 
"És egy és kettő, ez aaaz, gyere-gyere, és hét és nyolc, és te ott hátul rosszul vagy? Úristen állj ki, nagyon szarul nézel ki!"
Ugyan dehogy, max. kicsit kipirosodtam, meg jó lenne, ha itt lenne az asztmapipám, meg elszakadt három izom a lábamban, de köszi, én mindig így melegítek be.



Ugorjunk kicsit, mondjuk másnap reggelre, amikor is nagyon leleményesen azt találtam mondani a lányoknak, hogy azért kell most picit segíteniük felhúzni a zoknimat, mert a tegnapi aerobiktól teljesen függetlenül pont éppen becsípődött a hátam megint teljesen függetlenül a tegnapi aerobiktól.
És ugyanezen okból kifolyólag ha már amúgy is itt van valaki, akkor ideadhatná a gépet, hogy megírjam a világnak, hogy ma sajnos nem tudok menni sehová, teljesen függetlenül a tegnapi aerobiktól.

Oké, csendben maradok, és elismerés a lányoknak. :D

4 megjegyzés:

LIFE UPDATE

Az elmúlt 5 év tömören: összejöttem a szembeszomszéddal, összeházasodtunk, építettünk egy házat, és lett egy gyerekünk, Guszti. Szóval semmi...