2015. október 26., hétfő

Homoktövis vagy nem homoktövis?

Pár éve aloe vera hullám söpört végig itt nálunk, mert az ilyen népi gyógymódok terjednek, mint az Ige. Köztudott, hogy jó az égési sérülésekre, fejfájásra, vesére, gerincbántalmakra, pattanásra, halál ellen, szorulásra és hasmenésre is, nyugtat de egyben élénkít, tehát egyáltalán nem gyanús. 
Már most az aloe verát ki lehet dobni az ablakon, az új csodaszer a homoktövis. Nem lehet ezen csodálkozni, mert a fentieken kívül még körömgombára is jó. Meg egyszer Pirike azt mondta, hogy neki van egy ismerőse, akinek azóta nem újult ki az aranyere, amióta ezzel kezeli.

Na oké, de hogyan is néz ki az a homoktövis, és mi az alkalmazásának módja. 

Az én nagypapámra igen büszke vagyok, mert 70 éves elmúlt, de mégis rászánta magát, hogy megtanulja a számítógép kezelését.
Van neki egy füzetkéje, abban le van írva minden:

1. Nagy dobozon legnagyobb gombot benyomni.
2. Várni, amíg nem lesz ott a rét a képernyőn. 
3. Gyerekbicikli színes kerekét megkeresni, kis nyilat ráirányítani az egérrel. 
4. Gyorsan egymás után kétszer megnyomni. (ezt lehet gyakorolni)
5. Lehet beírni a szót, amiről olvasni szeretne.
6. Ha kész, billentyűzet jobb alsó sarkában "enter-t" megnyomni.
7. Kék szövegekre egyszer rákattintani, olvasgatni.
8. Ha kész, jobb felső sarokban "X".
9. Nagy dobozon a legnagyobb gombot benyomni. (bizonyára elfáradt a füzetke szerzője)

Meg is lett a kutatómunka eredménye. 
No, lám csak, hát ez volna a homoktövis? Ilyen van a kertben, kettő is! 
Alátámasztotta ezt Terike, Pirike és Tibi is, nem volt kétség.
Meg is kezdődött a kúra. Papa is, mama is eszegette a bogyókat. Pár hét után jelentős javulást tapasztaltak, papa az emésztését dicsérte, mama meg azt mondta, hogy jót tett a visszereinek és energikusabb, jobb a közérzete, egyszóval, meg voltak újulva. Akkor már úgy volt, hogy mi is szedünk magunknak a csodaszerből, de jött Mindent Is Tudó Guci, és aszonta, hogy ez nem homoktövis, hanem valami mérgező dísznövény, ő tudja, mert anno a biztonságtechnikai cég mellett, ahol dolgozott, volt egy faiskola, és sokszor egy kávézóba járt a tulajjal, meg amúgy is sokszor cigiztek kint együtt, és akkor a növényekről beszéltek főleg, és tessék elhinni, hogy ez nem homoktövis, és hogy mikor tévedett ő ilyesmiben. 
Jól tudta mindenki, hogy ezt azért el lehet osztani kettővel, hárommal, néggyel, de csak beleültette a bogarat a papáék fülébe. Jobbnak látta mindenki, ha egy igazi hozzáértővel nézetik meg a bokrokat. 
Csakugyan nem homoktövis, hanem egy mérgező dísznövény. Azonnal abbamaradt a kúra, és hát papa azt mondta, hogy az emésztése talán jobb volt, de azért volt egy kis fejfájás, szédülés, és a mama is egyetértett, hogy azért valóban több volt a káros hatása, mint a jótékony, de ő igazából annyit nem is evett belőle szerencsére. :D

Mindenki okulására teszem közkinccsé a történetet:

homoktövis
mérgező dísznövény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

VIGYÁZAT, MAGÁNVÉLEMÉNY!!! nőnapi elmélkedés

Ha érzékeny vagy mások magánvéleményére, kérlek, hagyd el ezt az oldalt Hihetetlen, hogy egy ilyen kreált ünnep, mint a nőnap, micsoda ...