2015. május 6., szerda

Adó be vallás

Immár 6 napja itt van a kedvenc hónapunk, amikor végre meleg van, csicseregnek a madarak, zöldek a fák, JA, NEM. Igazából csak taknyunk-nyálunk egybefolyik az allergiától, naponta kell gatyát mosni, mert szétizzadjuk, kezdődik a vizsgaidőszak, és közeleg az adóbevallás határideje. Az érettségizők érettségiznek, tesóm szerint természetesen nagyon könnyű volt minden, és ötös lesz. 

Végeztem a gyakorlatokkal, így felszabadult pár napon, gondoltam elmegyek dolgozni. A NAV-nál sikerült jó kis irodai munkát találnom, ami után visszasírom a fogyatékos gyerekeket. Az adóbevallások adminisztrációját csináljuk, robot módjára. Rettenet. Elismerésem minden irodistának, de tényleg. De természetesen megéri, mert aki nyitott szemmel jár a világban mindenhol talál magának egy-két GYÖNGYSZEMET. 

Az egyik borítékot kibontva nem a szokásos formanyomtatványt és az 1%-os papírt találtam, hanem egy levelet:

Tisztelt aApek!

Előre is elnézést a furcsa levéllért. De mindég mikor van az adó be vallás és nem küldök semit, utána mindég jön a figyelmeztető üzenet maguktól, hogy nem kültem be semit. Kérem azér van ez mert nem dolgozom immáron 13 éve. Jézuska lássa lelkemet hogy nincs mit be vallanom. Utána lehet kérdezni nyugodtan, soha én nem dolgoztam, főleg feketén egyántalán nem. Szívélyes megértését kérem!
Utó irat: Ne küldjön fel szólítást!

Kalányos Ronáldinnyóné


Járjunk nyitott szemmel a világban!

1 megjegyzés:

  1. Jézusom, anyum hasonló munkát csinált, amikor rásózták az erdélyi szavazatok számlálását (holott a beosztásába ez egyáltalán nem tartozik bele) és napi tizenkét órában dobálta kifelé az érvénytelen szavazatokat, mert csak nagyon kevsen értették meg, hogy a kis borítékot bele kell rakni a nagy borítékba. :D

    VálaszTörlés

LIFE UPDATE

Az elmúlt 5 év tömören: összejöttem a szembeszomszéddal, összeházasodtunk, építettünk egy házat, és lett egy gyerekünk, Guszti. Szóval semmi...